En intressant artikel om egenutgivning. Utvecklingen är intressant och kan bara gynna oss som skapar; och de som vill läsa nya författare. Jag anser också att egenutgivning gynnar de som skriver inom smala ämnen som traditionella förlag är rädda för att satsa på, och i slutändan deras läsare. Framtiden i branschen är endast ett musklick bort. Missa inte att Amazon nu har en gratis app som du kan ladda ner till din platta, smartphone eller dator för att läsa böcker i mobiformat.

Debutantbloggen

Oskars presentationsfoto prime miniOskar Källner debuterade 2011 på eget förlag och skrev om sina upplevelser här på debutantbloggen. Nu har det gått tre år och förlagsbranschen har förändrats ytterligare.

I förra veckan var jag nere på Bonniers kontor och diskuterade egenutgivning. Det kanske känns lite otippat att Sveriges största och mäktigaste förlagskoncern, med ett av de starkaste varumärkena, skulle intressera sig för egenutgivning. Men sett i ett internationellt perspektiv är det fullkomligt logiskt.

Den nya tekniken med Print on Demand och e-böcker håller på att helt skriva om kartan för förlagsbranchen, inte bara i Sverige utan i hela världen. Tack vare att det är så enkelt för en författare att själv publicera sig så har maktbalansen en gång för alla förflyttats och ingenting kommer någonsin bli som förut. Jag minns för tre år sedan, när jag började skriva på debutantbloggen, så var en av de första saker jag fick göra att skriva en

View original post 888 fler ord